Truva Atı Operasyonu

Meral Akşener’in yaptığı şey bize tarihi iyi anımsamak ve çözümlemek gerektiğini gösterdi. Marx’ın dediği gibi bir olay tarihte iki kez yaşanabiliyor: “İlkinde trajedi ikincisinde komedi” olarak!

Akşener, tekrarlanan 2015 seçimleri sırasında Bahçeli’nin yaptığının bire bir aynısını yaptı. “Son ana kadar beraberiz” deyip, imzaları atıp, sonra vaz geçmek en azından samimiyetsizliktir. Akşener kendisine kızdırdığı kadar, kendisini ve partisini gülünç bir duruma düşürdü.

Sanki Ayrıldığı Partinin Liderinin Bir Kopyası Gibi, Arada Sadece Karbon Kâğıdı Var!

Oyu yüzde 13 bandında bir legal parti olan HDP’yi demokrasi düşmanı bir “terörist“ olarak yaftalayacaksın, ama benzer bir oy oranı ile sen, “benim göstereceğim adaylardan biri CB adayı olacak” deyip dayatacaksın, olmayınca da aslında senin varlık sebebin olan birini en yakışıksız sözlerle eleştirerek oyunu bozacaksın. Dahası CHP’nin iki partili belediye başkanını CHP’nin ve diğer dört partinin ortak adayına karşı kışkırtıp “tarihi bir göreviniz var, aday olun” diyeceksin. Bunu da bize vatanseverlik olarak satacaksın…

Her İşte Bir Hayır Var!

Düşününki seçim kazanıldı ama sonrasında İYİP’in hiç bitmeyen, karşılanması mümkün olmayan talepleri yüzünden ittifak bozuldu ve Millet İttifakının iktidarı bu yüzden devrildi. Bu çok daha kötü olmaz mıydı? Bu nedenle de safların netleşmesi anlamında Akşener’in gidişinde bir hayır olduğunu düşünüyorum.

Gün Safları Sıklaştırma Günüdür!

Bize düşen demokrasi ve barış güçlerini konsolide ederek, saflarımızı daha sıklaştırarak, gücümüzü daha da büyütüp harekete geçirmektir. Gün artık o gündür. Kaybedilen bir şey olduğunu düşünmüyorum. Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak iyidir. Bu olay demokrasi güçlerine bunu öğretmiş olmalıdır.

Bundan sonra Millet İttifakı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığında yoluna devam eder. HDP ve diğer sol partiler de çok büyük ihtimalle, bu gelişme karşısında, Kemal Bey’in adaylığını desteklerler. Yani demokrasi için, İktidar Bloku karşısında Millet İttifakı’na tam destek verirler.

Kemal Bey’e ve etrafındaki kurmaylara gelince, umarım bu olay yeterince öğreticidir, dost ile düşmanı birbirinden ayırmak için iyi bir deneyimdir.